Pintaa syvemmältä – kestävät materiaalivalinnat

Luonnonkuitu vai tekokuitu? Värjätty vai värjäämätön? Paperi vai muovi? Erilaiset materiaalivalinnat ovat kiinteä osa jokapäiväistä elämäämme ja valinnoillamme on väliä. Tapahtumassa ”Pintaa syvemmältä – kestävät materiaalivalinnat” keskustellaan siitä, mitä kuluttajan olisi hyvä tietää tekstiileistä, erilaisista väriaineista sekä muoveista, ja kuinka materiaalivalinnat vaikuttavat tuotteiden kestävyyteen ja kierrätykseen. Entä mitä voimme vaatia yrityksiltä, kun haluamme nopeuttaa siirtymistä kohti kiertotaloutta?

Linkki tapahtumasta kertovaan artikkeliin tässä.

Tilaisuuden ohjelma


Tervetuloa, Professori Asta Salmi, ohjelmajohtaja, IMPRES

Puheenvuorot:

Tekstiilien kestävät materiaalivalinnat, Tekniikan tohtori Marja Rissanen, FINIX

Onko värillä väliä? Tutkijayliopettaja Päivi Laaksonen, BioColour

Kestävän kehityksen muovit, Professori Jukka Seppälä, ValueBiomat

Kommenttipuheenvuorot

Otso Sillanaukee, Vastuullisuusvaikuttaja

Senja Forsman-Katainen, Vastuullisuuspäällikkö, S-ryhmä

Jenni Vainioranta, Vastuullisen kuluttamisen asiantuntija, Kuluttajaliitto

Keskustelua

Tapahtuman järjestävät Strategisen tutkimuksen neuvoston IMPRES-ohjelman hankkeet FINIX – Kestävät tekstiilisysteemit, BioColour – Väripaletti biopohjaisille väriaineille ja pigmenteille ja ValueBioMat – Kohti uusiutuvaa ja kiertävää muovia.


Osallistuminen ja käytännöt:

Tapahtuma järjestetään striimattuna verkossa: https://tiedekulmamedia.helsinki.fi/fi/web/tiedekulma/player/webcast?playerId=38521893&eventId=71751997

Se on avoin ja maksuton eikä verkko-osallistujien määrää ole rajoitettu. Tilaisuuden tallenne tulee jälkikäteen nähtäväksi myös hankkeiden Youtube-kanaville. Tervetuloa!