Pintaa syvemmältä – kestävät materiaalivalinnat 2

Tiistaina 26.10.2021 klo 17–19

Erilaiset materiaalivalinnat ovat kiinteä osa jokapäiväistä elämäämme ja valinnoillamme on väliä. Tapahtumassa ”Pintaa syvemmältä – kestävät materiaalivalinnat 2” jatkamme keskustelua siitä, mitä kuluttajan olisi hyvä tietää tekstiilien elinkaaresta, erilaisista väriaineista sekä muoveista, ja kuinka materiaalivalinnat vaikuttavat tuotteiden kestävyyteen ja kierrätykseen. Missä kohdissa voi tehdä vaikuttavia valintoja? Entä mitä voi vaatia yrityksiltä, kun haluamme nopeuttaa siirtymistä kohti kiertotaloutta?  

Tapahtuman järjestävät Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittaman IMPRES-ohjelman hankkeet FINIX – Kestävät tekstiilisysteemit, BioColour – Väripaletti biopohjaisille väriaineille ja pigmenteille ja ValueBioMat – Kohti uusiutuvaa ja kiertävää muovia.  

Osallistuminen ja käytännöt:  

Tapahtuma järjestetään striimattuna verkossa. Se on avoin ja maksuton eikä verkko-osallistujien määrää ole rajoitettu. Tilaisuuden tallenne tulee jälkikäteen nähtäväksi myös hankkeiden Youtube-kanaville.  Tapahtumaa voi seurata tämän linkin kautta:  

https://tiedekulmamedia.helsinki.fi/fi/web/tiedekulma/player/webcast?playerId=38521893&eventId=120968305

Tapahtuman ohjelma:  

17.00 Tilaisuuden avaus, juontaja Katri Valkokari, ValueBioMat 

17.05 Tervetuloa. Asta Salmi, ohjelmajohtaja IMPRES

Tutkijapuheenvuorot 

17.10 Tekstiilien elinkaari, missä kohdissa kuluttaja voi vaikuttaa?  (FINIX) Susanna Horn, SYKE  

17.35 Raaka-aineesta tuotteeksi: millainen on ympäristöystävällinen muovi?  (ValueBioMat) Laura Äkräs & Kasper Dienel, Aalto  

18.00 Kuluttajien näkemyksiä värien ja materiaalien ekologisuudesta pakkauksissa.  (BioColour) Minna Autio, Helsingin yliopisto.  

Kommenttipuheenvuorot 

18.25 HSY/ Kierrätyskeskus Anu Hakala 

18.35 Kuluttajaliitto Tiina Vyyryläinen 

18.45- 19.00 Tilaisuuden lopetus